Assalaimualaikum.. selamat pagi... Arini baru ada kesempatan nak up gambo puding triffle 1st time buat... Buat ni utk dessert org berkampung di Shah Alam.. Ari minggu ritu ada kenduri kawin.. So family belah Perak berkampung 3 hari kat sana..
Kek gulung pandan dan coklat.. potong dan susun selang seli...pastu lembabkan kek dengan air jus buah yg nak susun atas adunan kastard tu nanti..
Kastard
1.5 liter fresh milk
4 @ 5 sudu besar tepung kastard
5 @ 6 sudu gula pasir
Masak atas api sederhana dan kacau sehingga pekat
Pastu tuangkan atas kek gulung tu, agak adunan kastard tu nak sejuk susun la buah.. Ikut citarasa masing2 nak letak apa.. fruit cocktail pun blh.. Letak buah peach ni cadangan opismate bg senang nak potong.. memang senang pun.. Ni pun minta resepi dengan dia,,
Ni lapisan atas sekali..
Jelly
Kita guna crystal jelly brand NONA... perisa ikut suka.. kita beli perisa rasberi..
Utk adunan 3 bekas mcm ni kita beli 2 kotak..
Bila dah siap sejuk.. masukan dalam peti ais..
No comments:
Post a Comment