Pages

Thursday, 19 June 2014

Biskut marie cheese meleleh2


Assalamualaikum wbt.... 

Arini nak share resepi paling senang dan simple.. Bila makan ianya cair dimulut gitu.. Bikut marie cheese meleleh2..


 

 Bahan-

750gm cream cheese
3/4 tin susu pekat
1 cawan susu cair
1 bungkus biskut marie ( xkisah perisa apa)
sedikit lemon (kita letak jus limau kasturi lebih kurang 2 camt , kat umah stok lemon dah abis)
Nestum - utk tabus antara lapisan ke lapisan
Fresh milk- utk celup biskut..


Cara-

Pukul cream cheese hingga kembang, kemudian masukan susu pekat dan cair. Selepas itu masukan jus lemon @  limau kasturi.
Panaskan fresh milk. kemudian celup biskut da susun dalam loyang atau sebarang bekas la.. Macam kita buat dlm bekas tupperware senang nak simpan nak tutup.
Bila susun satu baris, letak aduanan cream cheese tu pastu tabur nestum..Ulang sampai abis cream cheese tu.  Utk 1 bungkus biskut dpt 3 bekas.. 2 bekas kecil 1 bekas besar.. Buat 3 layer biskut jer. 
Bila dah siap jangan lupa simpan dalam peti ais.. Sedap mkn sejuk2..




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...