Pages

Sunday, 24 June 2012

Ikan bawal 3 rase

Sebelum masak rendang dgn pulut kita masak lauk utk tgh hari dlu..kalu tak kebulur la ah...nak tau tak rahsia knape kita mkn kat kedai makan sedap jer kuah dia bt..

Ni lah dia rahsia nyer..diorang letak sos ni..kalau nak tau sedap ker tak..kene cuba la yer..


 Sajer jer bagi besaq skit gambaq dia..nak tahu knapa, coz ikan bawal ni kecik jer, sebesar tapak tangan...Bahan dia selain sos mempranom ni, kita letak bawang putih(ketuk jer), bawang besar @ holland( potong dadu), cili kering bland, nenas..nak taruk buat tomato pun blh..umah kita xder tomato so xder la...minyak utk tumis..tumis bawang putih, masuk cili..masukan bawang besar dan nenas..jangan lupe masukan sos ....letak sos ni xpayah letak garam n gula..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...