Pages

Monday, 18 June 2012

Paprik Seafood & Daging Bungkus

Aktiviti ari ahad....sempena hari bapa masak spesel la skit..xder la banyak sangat lauk nyer..2 lauk jer kita masak..masak banyak2 kang xabis..nnt membazir plak...Ni diaaa lauk nyer ..Paprik seafood

Kita letak udang n sutun..sayur plak kita letak cauliflower,carrot,bb corn..bahan2 yg lain, bawang besar potong mayang,bawang putih (ketuk jer),cili kering bland,sos tomato,sos cili,sos tiram,kicap pekat sikit, pes tomyam sikit, daun limau purut n serai(diketuk),cili burung(Ketuk),minyak utk menumis,air sedikit...kita tak letak garam..cukup la guna sos yang berbagai2 tu... dalam sos tu pun dah banyak perasa..dan ni plak daging bungkus...................

Kita guna daging fresh,kita cincang sendiri, rempah kurma(rempah kari pun sedap jgk),bawang besar(mayang),bawang putih n halia(tumbuk),garam,sayur kubis(mix vege pun blh).minyak utk menumis,telur utk bungkus daging tu..daging tu kene masak terlebih dahulu dgn rempah..bila siap semua baru bungkus.....SELAMAT MENCUBA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...