Pages

Sunday, 22 July 2012

Butter Prawn

Assalamualaikum wbt..tidak terlewat lg rasenyer nak ucap selamat berpuasa bt semua blogger..Arini dah 3 ari berpuasa..mesti korang masak lauk best2 kan al-maklum lah 1st  posa jatuh pada ari choti..Jd aderla masa nak masak bagai2 lauk pauk...1st day bukak posa kita masak butter prawn, sup ayam n sambal belacan udang dan spring roll otak.. Kita snap gambar butter prawn jer. Yang lain2 itu lauk biasa wat jd xsnap la..



Bahan2:-
Udang harimau-hasil tangkapan di Care4(perap dgn garam kunyit)
Bawang putih- chopped
Cili Hidup - Slice
Kuning Telur- 3 biji
Susu Segar-1/4 cwn
Daun Kari
Butter
Minyak

- Goreng udang terlebih dahulu bersama daun kari(Minyak + butter)..Angkat dan ketepikan
- Campurkan telur kuning dengan susu..
- Panaskan butter bersama minyak..*Letak minyak supaya butter tidak hangus*
- Masukan kuning telur + susu.. Terus kacau tanpa berhenti.supaya jadi jaring mcm kat kedai..Yang kita wat ni xberapa nak jaring..Butter kurang.So untuk 2nd nnt InsyaAllah jd..Ni 1st time wat..Biasa la nak mkn jer order kat kedai..
-Agak nak garing masukan bawang + cili hidup + dun kari + udang..
-Angkat - Hidang - Boleh Makan..........

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...