Pages

Sunday, 28 July 2013

Stok kunyit untuk buat grg ikan, ayam


Ni org malas buat kerja.... Buat stok kunyit untuk senangkan nak grg ikan , ayam , daging atau apa2 je la.. Ni arwah ma yang ajar.. Tiap kali  nak grg ikan ,ayam baru la nak buat kunyit ni.. Skrang meme tak la,ambik jer terus letak kat binatang2 yang nak masak tu..

Bahan-bahannya :

300 gm kunyit hidup
2 labu bawang putih
1 bungkus serbuk kunyit 250 gm
3/4 bungkus garam halus (guna garam cap adabi)

*********************************************************
 Bland kunyit hidup dgn bawang putih..
Pastu gaul bersama dgn kunyit serbuk dan garam..





Gaul semua bahan yang dibland.


Bekas atas untuk bawak balik Parit Buntaq. yg bawah utk diri sendiri.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...