Disebabkan nak pinggan ni banyak la beli Brand San Remo..akhirnyer dapat gak kumpul ketiga2 pinggan San Remo..seb baik expired makaroni n spagethi tahun depan..so xjadi masalah lah nak habis kan stok...@_@.... Ni kita bagi resepi saper2 yang berminat nak masak..senang jer coz kite guna Prego jer,..Hihihihi
Bahan :
Spagethi- direbus dgn minyak( kita guna minyak jagung)
Sos Prego - kita guna yang original
Daging cincang- fresh meat(cincang sendiri)
Cili kering- Bland (kita suka ada rasa pedas2 sikit)
Bawang Merah/Bawang besar- kita guna bawang besar ( separuh bland sparuh lg cincang)
Bawang Putih- dicincang
Mix herbs - kita guna mccormick
Tomato fresh-bland
Cendawan- kita guna yg fresh bukan yg dalam tin ( potong dadu)
Garam
minyak
Tumis bawang putih n bawang merah yg cincang..pastu masukan mix herbs dan bahan yang bland..
Masukan daging cincang,masak hingga empuk..Masukan sos prego..last sekali masukan cendawan...oppsss jgn lupa masukan garam..
2 comments:
spageti bolognese mmg sedap..tak jemu ku makan, buh daging cince byk skit, buh tomato byk skit, make nga meatball..-kak ej
kak ej...stok meatball dah abis..xde masa nk bt kak..hehehehe
Post a Comment