Monday, 30 September 2013

Aktiviti Hari Sabtu


Assalamulaikum ..... Jom layan gambo yg xseberapa ni....

 Selamat Pengantin Baru.. Majlis menyambut menantu..

 Bunga telur 
 

Geram jer dgn budak 2 org ni...penat panggil nak suruh pandang kamera.. 

 1st time sampai kat i-cty ni... nama jer ddk dekat sini.. Ni baru jejak kaki kat i-city ni.

 Tok belanja naik kuda pusing-pusing...

 Pas ronda2 kat i-city ni , pergi balik rumah pengantin coz ada mkn2.. Family diaorg buat kambing golek...

Puding Triffle


Assalaimualaikum.. selamat pagi... Arini baru ada kesempatan nak up gambo puding triffle 1st time buat... Buat ni utk dessert org berkampung di Shah Alam.. Ari  minggu ritu ada kenduri kawin.. So family belah Perak berkampung 3 hari kat sana..


Kek gulung pandan dan coklat.. potong dan susun selang seli...pastu lembabkan kek dengan air jus buah yg nak susun atas adunan kastard tu nanti..

Kastard
1.5 liter fresh milk
4 @ 5 sudu besar tepung kastard
5 @ 6 sudu gula pasir
Masak atas api sederhana dan kacau sehingga pekat
Pastu tuangkan atas kek gulung tu, agak adunan kastard tu nak sejuk susun la buah.. Ikut citarasa masing2 nak letak apa.. fruit cocktail pun blh.. Letak buah peach ni cadangan opismate bg senang nak potong.. memang senang pun.. Ni pun minta resepi dengan dia,,


Ni lapisan atas sekali.. 
Jelly
Kita guna crystal jelly brand NONA... perisa ikut suka.. kita beli perisa rasberi.. 
Utk adunan 3 bekas mcm ni kita beli 2 kotak..
Bila dah siap sejuk.. masukan dalam peti ais.. 


Tuesday, 3 September 2013

Jamuan Raya Opis..... 30/08/2013

Assalamualaikum wbt......

Jumaat lepas wat Jamuan Raya, arini baru nak up gambo.. dah kire basi la kot gambo nyer.. tp xkisah la basi ke tak,  nak up jugak.. Rase nye dah lama sangat tak buat potluck  kat opis... Kalau wat mkn2 pung kire order kat luar jer.. Rase mcm dah jemu dah... Tu yang planning nak buat potluck, lg pun ramai yg rajin nak masak.... Bos2 pun tak terkecuali.. semua kene.. Tp  bos2 xmau masak so diorg bg duit , kitaorg kene beli apa yng patut utk lancarkan jamuan ini... Jom ler layan gambo........



Ni acara gotong royong pada malam sebelum... masak rendang ayam ( kitaorg masak 3 ekor jer), kuah lontong dan laksa Johor...
 Ada nampak budak kecik meyelit tu.. Ni dah kul 11 xmau tdo lg, kakak nye dah hanyut dah..
Kuah Lontong, Kuah Laksa Johor , Rendang Ayam


Pada Hari Kejadian .... hahahahaha .. Makanan ni utk makan dari pagi hingga ke petang.. Ari Jumaat ritu simpan purse ketat-ketat..



Pose gedik staff unit


mesti pelik kan nape 3 org jer, xambik gambo reramai... dlm unit ini kite bertiga lahir pada tahun yang sama... 



****Abaikan yang ada kat dinding tu*****

Budak tecik  ni anak opismate.. Nama Qaf Aduka Uqael , kelas gitu nama nyer..Org dah abis jamuan baru sampai..

Makan2 gak.. keje kene jalan... 


******************************************************

Sunday, 1 September 2013

Aktiviti Hari Jumaat...

Assalamualaikum... Salam senin... 

Jommmm ler layan gambar gediks kitaorg
 

Sempat lagi posing kat Wong Solo..  


 Lawatan sambil belajar ke kilang coklat Beryl...hahahahaha . Planning masa on d way ke Wong Solo.. Tu sampai ke sini..












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...