Thursday, 24 October 2013

Ikan Patin Masak Tempoyak

Assalamualaikum wbt... Salam jumaat sume........

Alhamdulillah syukur ke hadrat Mu Ya Allah masih memberi peluang aku bernafasan dan menghirup udara Mu Ya Allah.....

Apa planing korang hujung ni minggu ni... Kita sabtu ahad ni dah ada plan nk g jenjalan bawak anaks berjalan.. Ari sabtu ni nak bawak diorang naik bas dari umah sampai alamanda.. Oklah janji dapat naik basnya.. Anaks tiap kali nampak bas minta nak naik, so dah janji nak bg diorang naik bas esok kene lah bawak.. Arin ahad plak nak p melaka ada kenduri x-roomate kat kampung morten.. Pas p kenduri blh bawak diorang jenjalan kat sana plak...

 Hahahahha...tulis topik ikan patin masak tempoyak tapi menda lain yg di story mory nyer.. Ikan ni kita order dgn  fyda rahim fresh dari sg pahang..MIL kata nak datang umah so beli la ikan ni 2 ekor.. last minit xjd datang umah, mkn la kami 4 beranak kat umah , pastu bg la sikit dekat pengasuh budak2 ni.... Rasa dia memang sedap dan xberbau.. Kita kalau yg berbau ni kurang skit n tekak ni xleh nak terima.. tp yg meme best n terbaik dari ladang...............





Bahan-bahan nak masak pun simple sangat...

Daun kesum
Kunyit hidup
Cili padi
Tempoyak- kalau xde ni bukan masak tempoyak nama nyer
Garam

* yg dalam mangkuk tu kunyit dan cili yg dah dibland



Ni dia masak tempoyak ikan patin.. Tang kepala tu yg sedapp....




video




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...